CycloM (Ninove, België)

Een familiezaak! Onder de naam De Fietscel start Marcel Van den Bleeken in 1999 met fietsherstellingen in bijberoep. Op vraag van de klanten blijft het niet enkel bij herstellingen maar worden ook al snel de eerste fietsen verkocht. In 2012 is de garage in Vossel veel te klein geworden, en besluit Marcels zoon Marijn om in de Schoolstraat in Denderhoutem een voltijdse winkel te openen. De naam van de zaak verandert naar CycloM. 3 jaar later stapt ook Kerstin, de vrouw van Marijn, mee in de zaak en verhuist de winkel  naar een groter pand op de Denderhoutembaan in Ninove.

Hoe de passie voor de fiets begon

In 1999 gingen Marcel en Moniek  en hun vier kinderen een grote uitdaging aan. Met het hele gezin  per fiets naar Santiage de Compostella! Als voorbereiding hierop start Marcel met een avondcursus fietstechnieken. Na de prachtige reis, besloot Marcel om zijn opleiding echt in de praktijk te brengen, en begon hij een fietsherstelplaats in bijberoep.

En hoe het verder ging

Al snel worden bij Marcel ook de eerste fietsen verkocht. Het word echter steeds moeilijker om op zijn beperkte ruimte voldoende fietsen te kunnen presenteren. Intussen maakt  Marijn plannen om de zaak mee uit te bouwen. In 2012 opent de winkel in de Schoolstraat. Een grote stap, want de winkel zal voltijds open zijn. 3 jaar later blijkt het pand in de Schoolstraat al te klein te zijn. In 2015 opent de huidige winkel op de Denderhoutembaan met een ruime toonzaal en een professionele werkplaats.

www.cyclom.be