Je omzet verhogen? lees hier de 3 gouden mogelijkheden!

3 mogelijkheden waarmee jij het aankomende jaar gegarandeerd succes zult boeken!

Omzet verhogen? 3 gouden mogelijkheden!

Ga jij als ondernemer dit jaar flink je omzet verhogen? Wanneer wij met ondernemers spreken, is een van de voornaamste doelen eigenlijk altijd het behalen van meer omzet. Een mooi doel, dat gemakkelijk te toetsen is aan het einde van het jaar. Het verhogen van je omzet kan op heel veel verschillende manieren, en wij lichten er 3 voor je uit waarmee jij het aankomende jaar gegarandeerd succes kunt boeken.

1. Zoek een nieuwe markt

Waarschijnlijk heb je een duidelijke doelgroep voor ogen aan wie jij je product aanbiedt. Maar heb je al eens verder gekeken naar andere mogelijkheden? Er kan een volledige markt voor je klaarliggen die jij nu nog niet hebt ontdekt. Het voordeel aan deze strategie is dat je geen nieuw product of nieuwe dienst hoeft te ontwikkelen – je gaat slechts op zoek naar een nieuwe afzetmarkt. Bied jij je product bijvoorbeeld aan in de horeca? Denk dan ook eens aan de supermarkt of retail. Wellicht bied je diensten aan die specifiek bedoeld zijn voor MKB-bedrijven, maar kun je ze met een kleine twist ook aan ZZP’ers aanbieden.

2. Bied cadeaukaarten aan

Een goede strategie voor een verhoogde omzet, is het aanbieden van cadeaukaarten. Om verschillende redenen: de cadeaukaart kan bijvoorbeeld nog niet bestaande klanten naar jouw winkel of webshop toe leiden. Daarnaast besteden mensen vaak meer dan alleen de waarde op de cadeaukaart als zij besluiten deze te verzilveren. En als laatste wordt een groot gedeelte van gekochte cadeaubonnen uiteindelijk nooit verzilverd, waardoor jij slechts de fysieke kaart verkoopt met fikse winst. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan vooral eens verder naar alle mogelijkheden die wij bieden voor het uitgeven van een eigen cadeaukaart.

cadeaukaart The Coast | GivaCard

3. Leid je personeel goed op

Vaak wordt er niet gedacht aan het investeren in opleidingen voor je personeel. Maar hier valt veel te winnen! Het opleiden van je verkoopmedewerkers kan je veel brengen op het gebied van omzet verhogen. Denk bijvoorbeeld aan sales-strategieën voor telefoongesprekken, klanttevredenheid en gesprekstechnieken. Er is nog veel meer mogelijk op het gebied van opleiding waardoor jouw personeel beter gaat presteren en waardoor je dus uiteindelijk een verhoogde omzet zult bereiken – ondanks dat je er eerst een investering voor moet doen.

Er kan nog veel meer

Naast bovenstaande manieren kun je nog veel meer doen om jouw omzetdoelen van 2022 te behalen. Denk bijvoorbeeld aan het investeren van tijd en eventueel geld in je marketingstrategieën om nieuwe klanten te vinden of een andere doelgroep aan te boren. Ook kun je gewoonweg je prijzen verhogen; simpel maar effectief.

Ben je op zoek naar een effectieve en hoe dan ook doeltreffende manier voor het verhogen van jouw omzet? Dan is een cadeaukaart wat voor jou. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!