Een cadeaukaart verzilveren: Hoe werkt dat?

In 4 simpele stappen legt GivaCard je uit hoe klanten een cadeaukaart kunnen aankopen en verzilveren in de winkel of webshop

Een cadeaukaart verzilveren: Hoe werkt dat?

Hoe kan de klant een cadeaukaart kopen?

Om een cadeaukaart te kunnen verzilveren, moet deze eerst in handen komen van de klant. Dit werkt heel eenvoudig: een eigen cadeaukaart uitgeven kan via de software van GivaCard gewoon aan de kassa in jouw fysieke winkel of via jouw eigen website, zelfs als je geen webshop hebt!

Een cadeaukaart verzilveren doe je zo

Nu de klant in het bezit is van een cadeaukaart van jouw onderneming, is het tijd om de cadeaukaart te verzilveren. Natuurlijk staat op de voorkant van de kaart jouw design, dus meestal weet de klant daarmee wie de uitgever van de kaart is. Daarnaast staat op de achterkant vermeld waar de consument de kaart kan verzilveren. Het verzilveren van een cadeaukaart kan zowel online in jouw webshop als in jouw fysieke winkel(s).

Verzilveren in jouw webshop

De klant kiest een product in jouw webshop en wil graag zijn cadeaukaart daarvoor gebruiken. De klant rond zijn bestelling af en kiest voor afrekenen. Vervolgens komt hij in de online Kassa (zoals Pay.nl, Buckaroo, Mollie, Multisafepay, Adyen). Daar kiest hij om te betalen met zijn cadeaukaart. Vervolgens kan hij het restantbedrag nog betalen met IDEAL, Creditcard of andere betaalmethoden.

Weet de klant niet wat het saldo van de kaart is? Dan kan hij dit opvragen via onze gratis bijgeleverde saldochecker die je makkelijk kunt inframen op jouw website.

Let op (!): Een cadeaukaart is een betaalmiddel en geen kortingscode! Je ziet nogal eens dat consumenten die met een cadeaubon willen betalen een code bij het veld kortingscode of cadeaubon moeten invullen om deze te verzilveren. Dit is echter niet juist en niet veilig want er wordt geen gebruik gemaakt van een geheime PIN-code. Een cadeaukaart is een betaalmiddel, geen korting.

GivaCard - Cadeaukaart verzilveren

Cadeaukaart verzilveren in jouw winkel of restaurant

Als de klant zijn aankoop in jouw fysieke winkel of restaurant doet, kan bij de kassa met behulp van de door ons meegeleverde software de code worden uitgelezen vanaf een CCV-pinautomaat, kassasysteem, smartphone/tablet, pc of laptop bij jou in de winkel. Heb je een scanner: dan is dat uiteraard nog makkelijker!

Wij hebben fantastische koppelingen met onder andere: Eijsink, booq, POS Manager, Vendit, Valk software, untill kassasysteem, (en vele andere). Hebben wij geen koppeling met jouw kassaleverancier? Geen nood: wij stellen onze koppeling gratis beschikbaar.

Hogere omzet met de cadeaukaart!

Wist je dat 85% van klanten gemiddeld 1,5 keer meer uitgeeft, dan de waarde van de cadeaukaart die ze hebben gekregen? Op iedere verkochte kaart dus direct meer omzet! De cadeaukaart kan in meerdere keren verzilverd worden!

Op deze manier kunnen klanten onbezorgd een cadeaukaart bij jouw zaak kopen en verzilveren, off-en online. Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Je mag altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief