Minimale geldigheid cadeaukaarten veranderd per 1 januari 2022

14 december 2021

Kortgeleden deelden we al het bericht dat cadeaukaarten een minimale geldigheidsduur krijgen van twee jaar. Afgelopen week werd definitief bekend dat dit ingaat vanaf 1 januari 2022.

Een belangrijke reden voor deze verlenging is om consumenten langer de tijd te geven om de cadeaukaart te verzilveren. Het gebeurt soms dat cadeaukaart verlopen. In de bedrijfsvoering wordt daar al wel rekening mee gehouden. Branche Vereniging Cadeaukaarten Nederland (BVCNL) ziet het liefst dat mensen de cadeaukaarten gewoon gebruiken. Dit zorgt namelijk voor tevreden klanten.

Volgens de branchevereniging worden cadeaukaarten alleen maar populairder. “Afgelopen maand was er sprake van meer dan een verdubbeling in de verkoop vergeleken met dezelfde periode vorige jaar.” In waarde ging het om een toename van meer dan 60 procent. Uiteraard was dit gedeeltelijk toe te wijzen aan de COVID pandemie.

Of het nu gaat om een VVV-bon, een Boekenbon, bol.com of een voucher voor een diner of arrangement: iedere cadeaukaartverkoper moet zich houden aan de minimale geldigheid van twee jaar. Hoeveel langer de kaart geldig is, mag de uitgever zelf bepalen. Dit mag ook langer zijn, bijvoorbeeld vijf jaar of onbeperkt. De geldigheid moet wel vermeld worden op de cadeaukaart.

De minimale geldigheid van twee jaar gaat dus in vanaf 1 januari 2022. Heb je een cadeaukaart die nog geen minimale geldigheid van twee jaar heeft? Neem vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee.

Bron: https://www.nu.nl/economie/6170986/alle-cadeaukaarten-zijn-straks-minimaal-twee-jaar-geldig.html

Copyright © Givacard  |  Website: Pencilblocks  |  Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud