5 tips voor éxtra cadeaukaart verkopen

09 december 2021

It’s the most wonderful time of the year! Over twee weken is het alweer zover: Kerstmis! Dat betekent dat je hiervoor nog twee weken de tijd hebt om jouw cadeaukaart optimaal te verkopen!

Jouw cadeaukaart is een leuk en veelzijdig cadeau voor iedereen:

  • De ontvanger kan zelf een keuze maken uit het gehele assortiment uit jouw winkel
  • De gever kan eenvoudig een mooi en leuk cadeau aanschaffen en geven
  • En voor jou als aanbieder levert de cadeaukaart direct cash op, je ontvangt nieuwe blije klanten in je winkel of webshop en de nieuwe klant besteed ook nog eens gemiddeld 60% meer dan de waarde van de cadeaukaart.

Daarom is het belangrijk om de verkoop van jouw eigen cadeaukaart naar een hoger niveau te tillen. Wij geven je hieronder 5 tips: 

1)    Presenteer jouw cadeaukaart actief in je winkel en webshop

Plaats een voorraad cadeaukaarten in een baliedisplay bij de kassa. Terwijl jij met jouw klant afrekent, kijkt de klant nog eens om zich heen. Een goede presentatie verhoogt de cadeaukaart verkopen.

Zorg ervoor dat je cadeaukaart ook op je website goed opvalt. Met een call to action of een cadeaukaartwidget laat je direct zien dat de cadeaukaarten in jouw webshop beschikbaar zijn.

2)    Upselling voor cadeaukaart verkopen

Vraag bij het afrekenen of dat de klant nog een bijzonder cadeau wil geven voor de feestdagen of een andere gelegenheid. Een cadeaukaart van jouw winkel is namelijk altijd een leuk en goed cadeau. Het benoemen van de cadeaukaart levert 20 tot 50% extra verkopen op!

3)    Verpakking van je cadeaukaart

Maak de cadeaukaart af! Het geven van een cadeau heeft 3 surprise momenten:

  1. Geven (het overhandigen)
  2. Open maken (het uitpakken)
  3. Bewonderen (nadenken: wat kan ik ermee doen?)

Je helpt de gever enorm met een leuke verpakking waarbij je niet meteen alles verklapt, maar die wel heel erg goed bij jouw winkel of webshop past.

4)    Saldochecker

Zorg ervoor dat jouw website een saldochecker heeft, zodat klanten eenvoudig het saldo van de cadeaukaart kunnen bekijken.

5)   Verzilvering in jouw webshop

Jouw cadeaukaart moet natuurlijk ook in je webshop te besteden zijn. GivaCard werkt hiervoor samen met vele Payment Service Providers (PSP). Bekijk hier met welke partijen wij samenwerken.

Met deze tips zorg je direct voor meer cadeaukaart verkopen in jouw winkel of webshop! Wens je nog meer advies of informatie? Je kan altijd vrijblijvend contact met ons op nemen.

Heel succes met de verkoop en we wensen jou ook alvast fijne dagen toe. 

Copyright © Givacard  |  Website: Pencilblocks  |  Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud